19 Ocak 2017 Perşembe

Pokemon Fire Red Anlatımı

Arkadaşlar bugün  90'ların efsane animesi Pokemon'un Fire Red sürümünü sizlere tanıtacağım.




Başlangıç : 

Öncelikle kendimize yeni bir kayıt açıyoruz.Adımızı biz kendimiz yazıp karşımızda (rival) olan rakibimizin ismini de biz yazabiliyoruz.Öncelikle evimizden çıkıp çayırlığa (vahşi Pokemon'ların olduğu yere) gidiyoruz orada Prof. Oak bizi durduruyor ve bu çayırlara Pokemon'suz girişin tehlikeli olduğunu anlatıyor sonra bizi yerine çağırıyor oraya gittiğimizde  bize 3 tane efsanevi Pokemon'lardan birini seçmemizi istiyor.


Bu üç efsanevi Pokemonlar :

Charmander: Ateş türü bir Pokemondur çimen Pokemonlarına karşı üstündür

Squirtle: Su türü bir pokemondur ateş Pokemonlarına karşı üstündür

Bulbasaur: Çimen türü bir pokemondur  su pokemonlarına karşı üstündür

Siz bu üç pokemondan hangisini seçerseniz o Pokemon'a üstün olan Pokemonu Rival alıyor.

Ben Charmander taraftarıyım onu seçerim  eğer charmander seçtiyseniz o Squirtle seçer ve bizden bir adım önde  olur. Prof. Oak'ın yerinden giderken Rival bizi durdurur ve onunla bir savaş yapmamızı ister ve bizde kabul ederiz pokemonlar 5 level olarak  başlarsınız  eğer kazanırsanız ondan bir adım öteye geçmiş olursunuz . Ve işte o an geldi o vahşi pokemonların olduğu olduğu çayırlara gidebiliyorsunuz  buradan gittiğimizde Virdian citye varıyoruz orada markete  giriyoruz ve oradan satıcıyla konuşuyoruz satıcı bize beş tane poke top veriyor  artık bu 'poke' toplarıyla  yeni vahşi Pokemon'ları yakalayabiliriz.

Sonra şehirden ayrılırken rival ile karşılaşıyoruz ve onunla mücadele ediyoruz  bu mücadele bittiğinde  ormana gidiyoruz ormanda yeni çimen Pokemon'larını keşfediyorsunuz onları poke toplarınız ile yakalayabilirsiniz onları yakaladıklarınız artık sizin hizmetinize geçiyorlar.onları geliştirebiliriz ve onlarla savaşabiliriz. Bu ormanda farklı Pokemon eğiticileriyle karşılaşıyoruz onlarla savaşıyoruz.

Ormandan ayrıldığımızda Pewtwer citye geçiş yapabiliyoruz orada taş gym'si var orada savaştıktan sonra taş rozetini alıyoruz 


Rozetler: Oyunda çeşitli rozetler vardır bu rozetler oyunun sonundaki turnuvaya girmek için kullanılır.


GYM: oyunda gym'ler sayesinde rozetler kazanırız


Poke Center: Pokemon'larınızı iyileştirebileceğiniz yerdir ayrıca bu Poke Center'larda bilgisayar vardır. Bilgisayarlara fazla pokemonları koyabiliriz.


Tm: Tm'ler bunlar Pokemon'larınıza yükleyebileceğiniz yeteneklerdir. Bu tm 'leri kazanmak için gym'lere girip orada savaşmaktan geçer. Evet arkadaşlar bir sonraki yazımda daha toparlı ve ek bilgiler halinde geri döneceğim. Hepiniz hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder